ВАЖНО

Преди да пристъпите към ползване на този сайт – www.bodylabstudio.bg, е нeобходимо да прочетете следната информация:

Поверителност

Моля, прочетете внимателно следващите „Общи условия“, правни положения и информация. Използването на сайта предполага, че Вие сте съгласни с настоящите общи условия и правни положения и напълно разбирате изложената тук информация.
Не ползвайте този сайт, в случай че не сте съгласни с тези положения (наричани по-надолу „ОБЩИ УСЛОВИЯ“) или в случай на неразбиране смисъла на настоящата информация.

I. ИНФОРМАЦИЯ ЗА САЙТА

  • Настоящият сайт bodylabstudio.bg е проект на дружество с ограничена отговорност „Лаб Студио“ EООД – българско юридическо лице, регистрирано по Законите на Република България, вписано в Търговския регистър.
    • 1.1. „Лаб Студио“ EООД, наричано за кратко Лаб Студио, е дружество със седалище, адрес на управление и адрес за кореспонденция – България, София, Триадица 5 Б, ЕИК 204655076.
    • 1.2. Можете да се свържете с Лаб Студио на посочения по-горе адрес, на телефон 0885 150 888 или на email адрес – office@bodylabstudio.bg. Телефоните за връзка сe таксуват на цени на обикновен телефонен разговор за всички оператори.
  • Страни по настоящия договор са „Лаб Студио“ EООД от една страна и всеки потребител, заредил интернет сайта bodylabstudio.bg.

II. ИЗПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

  • Информационната база от данни (материали) са осигурени на този Уебсайт (наричан тук „Сайт“) за интернет потребителите, единствено с цел информиране.
  • Вие сте оторизирани само за разглеждане на материали, изложени на този Сайт, единствено и само за Ваша лична употреба, предмет на посочените по-долу условия.
  • В случай на копиране на материали от този Сайт, то следва да запазите всички знаци за авторско право и собственост, които се съдържат в оригиналните материали.
    • 3.1. За нарушение се смята:
      • видоизменението на материали в този сайт по какъвто и да е начин;
      • публичното им показване, излагане или дистрибутиране; Според настоящите „Общи условия“ по никакъв начин съдържащите се материали в този „Сайт“ не могат да бъдат ползвани в друг уебсайт или компютърна мрежа, за каквито и да е било цели. Според настоящите „Общи условия“ по никакъв начин съдържащите се материали в този „Сайт“ не могат да бъдат ползвани в друг уебсайт или компютърна мрежа, за каквито и да е било цели.
  • Според настоящите „Общи условия“ по никакъв начин съдържащите се материали в този „Сайт“ не могат да бъдат ползвани в друг уебсайт или компютърна мрежа, за каквито и да е било цели.
  • Потребителят на този „Сайт“ заявява, че е запознат с настоящите условия за ползване и всяко активно действие от негова страна, включително кликване/натискане/селектиране на електронна връзка или рекламен банер, както и запазване на пасивно поведение, след като сайтът bodylabstudio.bg е зареден в браузъра, представлява електронно волеизявление, че е съгласен с настоящите условия за ползване по същество.
  • Всички авторски права върху материалите в сайта и върху самия сайт са под защитата на Закона за авторското право.

III. ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПОТРЕБИТЕЛЯ

  • Когато потребителите прехвърлят или публикуват каквито и да е било материали, информация или друг вид комуникация на този „Сайт“, те моментално се считат за неконфиденциални и нелични.
  • Собствeникът на „Сайта“ и оторизираните от него трети страни могат свободно да:
    • 2.1. Копират;
    • 2.2. Разпространяват;
    • 2.3. Посочват;
    • 2.4. Инкорпорират и ползват по всякакъв друг начин цялата информация, изображения, звук, текс и други (посочени тук) с една конкретна или всички възможни търговски и нетърговски цели
  • Забранено е на потребителите да публикуват или препращат до и от този „Сайт“ всякакви незаконни, заплашителни, клеветнически, опозоряващи доброто име, неприлични, неетични, порнографски, нецензурирани или други материали, които нарушават който и да е закон или разпоредба.

IV. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ТОЗИ САЙТ

Потребителите се съгласяват, че с ползването на която и да е от услугите, предлагани от този „Сайт“, те се считат за запознати и приели Общите условия за ползване.

V. ОГРАНИЧЕНИЕ НА ОТГОВОРНОСТТА

Материалите, налични на този сайт трябва да се приемат във вида, в който са, без каквито и да е допълнителни гаранции от какъвто и да е вид, явен или скрит. Съществува възможност материалите на този „Сайт“ да бъдат неточни, непълни или остарели.

VI. ОГРАНИЧЕНА ОТГОВОРНОСТ

Собствениците на сайта, техните изпълнители и всички свързани с тях трети страни, споменати в този „Сайт“, по никакъв начин не носят отговорност за каквито и да е щети – възникнали при ползване или невъзможност за ползване; или като резултат от ползване на този сайт; поради ползване на други уебсайтове, свързани чрез линк с този сайт; или заради информация и материали, поместени на някой или всички такива сайтове, без оглед дали щетите се базират на договор, гаранция, правонарушение, позволяващо предявяване на иск или каквато и да е друга законова практика и независимо дали е имало предупреждение за възможни подобни щети.

VII. ДЕЙСТВАЩИ ЗАКОНИ

Този „Сайт“ се администрира според законите в Република България. Не се разрешава каквото и да е ползване или изнасяне на материали от този „Сайт“, което би нарушило българските и международните закони и разпоредби. Настоящите „Общи условия“ и правни положения се налагат от и тълкуват съобразно законите на Република България, без оглед на каквито и да е противоречия в тълкуване на законите.
По всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

VIII. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Собствениците на този „Сайт“ имат право по всяко време да променят и ревизират настоящите „Общи условия“ и правни положения, като актуализират този текст.
Препоръчително е периодично да посещавате тази страница, за да разглеждате актуалните към момента „Общи условия“ и правни положения, защото те са задължителни за информираността Ви.
Възможно е някои тълкувания по настоящите „Общи положения“ и правни положения да се заменят с други указани правни забележки или положения, поставени на определени страници или графи на този „Сайт“.

Забележка.

  • Всички посетители на този „Сайт“ трябва да прочетат следните положения и да се съобразяват с тях, както и с всички действащи закони:
  • Имате право да се свързвате с, но не и да възпроизвеждате дословно, съдържанието на този „Сайт“.
  • Нямате право да добавяте браузъри или каквито и да било рамки (фреймове) около съдържанието на сайта.
  • Нямате право да интерпретирате или обсъждате връзките си с този „Сайт“.
  • Нямате право да давате невярна информация относно продуктите или услугите, предлагани на този „Сайт“.
  • Нямате право да ползвате логото или други запазени марки, които са собственост на собствениците на този „Сайт“, без изрично разрешение.
  • Не може да се помества съдържание, което би могло да бъде считано за незаконно, неприлично или обидно.

Всички права запазени!

Тази уеб страница (наречена oще „САЙТ“) е администрирана от „Лаб Студио“ ЕООД (наречена и „www.bodylabstudio.bg”) със седалище в България, гр. София, ул. Триадица 5 Б и адрес за кореспонденция гр. София, ул. Триадица 5 Б, тел. 0885 150 888, регистрирана в Търговския Регистър при Агенция по вписванията с ЕИК 204655076.

Моля, прочетете внимателно общите условия по-долу преди да използвате САЙТА.
За използването на този САЙТ, Вие се съгласявате безусловно с тези условия.
Общите условия могат да бъдат променени по всяко време чрез актуализиране на настоящия САЙТ. Тези промени влизат в сила незабавно и са задължителни за всички потребители/клиенти. Влизайки в САЙТА, потребителите се съгласяват да спазват представените общи условия, както и приложимите закони.

„Лаб студио“ ЕООД, като създател и собственик на сайта www.bodylabstudio.bg, Ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

ЛИЧНИ ДАННИ

„Лаб Студио“ ЕООД полага дължимата грижа за защита на личните данни на Клиента, станали известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за регистрация и покупка в Сайта www.bodylabstudio.bg. Това задължение отпада, ако Клиентът е предоставил неверни данни.
При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи Условия, „Лаб Студио“ЕООД може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в настоящите общи условия.
„Лаб Студио“ЕООД има право да използва информацията, предоставена от Клиента, чрез www.bodylabstudio.bg за предлагане на стоки и/или услуги на Клиента, за промоции, изпращане на рекламни съобщения, поздравления, организиране на томболи, запитвания, за статистически и всякакви други законосъобразни цели, освен в случай на изрично несъгласие на същия, изпратено на следния електронен адрес: office@bodylabstudio.bg.
Описаните по-горе цели, за които може да се използват данните, не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за „Лаб Студио“ЕООД чрез www.bodylabstudio.bg. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.
С извършването на регистрация в www.bodylabstudio.bg и с изявяване на изрично съгласие след уведомление Клиентът се съгласява да получава персонални съобщения за промоции и актуални оферти на своя имейл адрес, който е въвел при своята регистрация. В случай, че клиентът не желае да получава рекламни съобщения, той може да се откаже от абонамента си чрез специален вграден линк за отписване, съдържащ се във всяко рекламно съобщения.

РАЗКРИВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

„Лаб Студио“ ЕООД чрез www.bodylabstudio.bg се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато:

  • е получил изричното писмено съгласие на Клиента;
  • информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация;
  • „Лаб Студио“ ЕООД чрез www.bodylabstudio.bg е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни.

Информация относно длъжностното лице по защита на личните данни

Наименование
Телефон
E-mail

Информация относно компетентния надзорен орган

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни

Чл. 1. Администраторът събира и обработва Вашите лични данни във връзка с предлагане на козметични услуги, и по-конкретно въз основа на следното основание:

Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
Изпълнение на задълженията на Администратора по договор с Вас;
Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора;
За целите на легитимните интереси на Администратора или на трета страна;

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни

Чл. 2. (1) Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на сайта www.bodylabstudio.bg и ползването на козметични и медицински услуги, включително за следните цели:
изпращане на информационен бюлетин при изразено от Вас желание;
индивидуализация на страна;
счетоводни цели;
защита на информационната сигурност;
обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга.
(2) Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:
законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
ограничение на целите на обработване;
съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
точност и актуалност на данните;
ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.
(3) При обработването и съхранението на личните данни, Администраторът може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява нашето дружество

Чл. 3. Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данни за следните цели:

Оценка на въздействие – Въз основа на извършената оценка на въздействието, длъжностното лице за защита на личните данни, счита че операцията „Регистрация на потребител в “ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.
Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) и рекламни съобщения – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, Длъжностното лице за защита на личните данни счита, че провеждането на оценка на въздействието не е необходимо за извършването на операцията.
Упражняване право на отказ или извършване на рекламация – целта на тази операция е администриране на процеса по упражняване на правото на отказ или рекламация от клиента. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, Длъжностното лице за защита на личните данни счита, че провеждането на оценка на въздействието не е необходимо за извършването на операцията.
Чл. 4. (1) Администраторът обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:
Данни за регистрация и получаване на бюлетин (имена, е-mail)
Цел, за която се събират данните: 1) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, 2) за изпращане на информационен бюлетин.
Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.
Основания за обработка на данните: Вие сте предоставили изрично съгласие за обработване на личните му данни за една или повече конкретни цели – 6, ал. 1, б. (a) на GDPR в момента на регистрация и потвърдено съгласие.
Данни за извършване на доставка (имена, телефон, e-mail, адрес)
Цел, за която се събират данните: Изпълнение на задължения на администратора по договорно отношение относно обработката на лични данни.
Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
(2) Администраторът не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;

(3) Личните данни са събрани от Администратора от лицата, за които се отнасят.

(4) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

(5) Дружеството не събира и обработва данни за лица под 16 години, освен с изричното съгласие на техните родители или законни представители.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 5. (1) Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви. След заличаване на профила Ви или успешно приключване, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).

(2) Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.

Чл. 6. Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 8. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Дружеството за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си чрез искане в свободен текст отправено до имейл office@bodylabstudio.bg

(2) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните, като поиска от Вас да въведете имейл адрес и парола за достъп до сайта на място в офиса на Дружеството пред наш служител.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на профил в онлайн магазина, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки или да направите нова регистрация.

(4) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да оттеглите съгласието си за обработване, е при успешното завършване на поръчката.

Право на достъп

Чл. 9. (1) Вие имате право да изискате и получите от Администратора потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас, като ако сте регистриран потребител, можете по всяко време да видите във Вашия профил личните данни, които сте предоставили и се обработват за Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 10. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Администратора.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 11. (1) Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Администратора;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) В случай на упражняване на правото Ви да бъдете забравени, Дружеството ще изтрие всички ваши данни, с изключение на следната информация:

  • информация, която е необходима, за да удостовери, че правото ви да бъдете забравени е изпълнено – имейл, IP адрес;
  • техническа информация за функционирането на онлайн магазина, която информация не може да се свърже по никакъв начин с вашата личност;
  • електронна поща, с която сте извършили регистрация в онлайн магазина.

(4) За да упражните правото си да бъдете забравен, е необходимо да подадете с изпращане на искане в свободен текст по имейл до Администратора на office@bodylabstudio.bg.

(5) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(6) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.

(7) Администраторът не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 12. Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост

Чл. 13. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите или да получите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на Администратора, директно през Вашия профил или с искане по имейл.

(2) Вие можете да поискате от Администратора директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Чл. 14. Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 15. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 16. (1) Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 17. За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугата в пълната й функционалност и с оглед Вашите интереси, Администраторът може да предостави данните на лица, които са обработващи данни. Посочените обработващи лични данни спазват всички изисквания за законност и сигурност при обработването и съхраняването на личните Ви данни.

Чл. 18. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави без изрично да Ви уведоми за това.

Чл. 19. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

Чл. 20. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни, като изпратите имейл на office@bodylabstudio.bg в свободна форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Чл. 21. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.

ОТГОВОРНОСТ

„Лаб  Студио“ ЕООД, чрез www.bodylabstudio.bg не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които „Лаб Сстудио“ ЕООД чрез www.bodylabstudio.bg не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – включително, но не само, случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите, извън контрола на „Лаб Студио“ЕООД чрез www.bodylabstudio.bg.
Настоящата политика е част от Условията за ползване на този сайт и като такава следва да бъде прилагана и тълкувана в съответствие със законите на Република България.

ЮРИСДИКЦИЯ

Съдържанието, текстовете, фото снимките, лого и всички останали материали са интелектуална собственост на „Лаб Студио“ ЕООД и всички тези материали могат да бъдат използвани само за лични цели с нетърговска цел. Всички злоупотреби срещу „Лаб Студио“ ЕООД са строго забранени. Вие сте осведомени, че „Лаб  Студио“ ЕООД строго следи за интелектуални права и всички нарушители ще бъдат санкционирани и дадени под съд.

1. Политика за използване на „бисквитки“
Тази политика се отнася за бисквитките и интернет страниците, обслужвани от компания Лаб Студио ЕООД, със седалище в София, Триадица 5 Б, (наричана по-долу Лаб Студио).

2. Какво представляват „бисквитките“?
Бисквитката е файл с малък размер, сформирана от букви и цифри, който ще бъде съхранен на компютъра, мобилното устройство или друго оборудване на даден потребител, които се използват за достъп до интернет. Бисквитката се инсталира чрез изискването, изпратено от сървъра на дадена уеб-страница към браузъра (например: Internet Explorer, Chrome), и е напълно „пасивна“ (не съдържа софтуерни програми, вируси или spyware и няма достъп до информацията от хардуера на потребителя).

3. За какво се използват „бисквитките“?
Тези файлове правят възможно познаването на устройството на потребителя и представянето на съдържанието му в съответния начин, адаптирано за предпочитанията на потребителя. Бисквитките осигуряват на потребителя приятно изживяване по време на навигация в интернет и подпомагат Лаб Студио, за да предлага подходящи за потребителите услуги, като например – предпочитанията за онлайн конфиденциалност, в количката или съответно рекламиране. Също така, се използват и при подготовката на анонимни статистики, които ни помагат да разберем как даден потребител предпочита да използва нашите интернет страници, позволявайки ни да подобрим структурата и съдържанието им, изключвайки идентифицирането на личността на потребителя.

4. Какви „бисквитки“ използваме?
Използваме два вида бисквитки – на потребителска сесия и фиксирани. Последните са временни файлове, които остават в устройството на потребителя до края на потребителската му сесия или до затваряне на приложението (уеб браузъра). Фиксираните файлове остават на устройството на потребителя за периода, параметриран от бисквитките или докато бъдат изтрити ръчно от потребителя.

5. Как се използват бисквитките от този уебсайт?
Посещаването на този сайт може да създаде бисквитки със следните цели:

  • Бисквитки за подобряване функциите на сайта;
  • Бисквитки за анализиране на посетителите на сайта;
  • Биквитки за географско насочване;
  • Бисквитки за поръчка;
  • Бисквитки за рекламна дейност;

6. Съдържат ли „бисквитките“ лични данни?
Сами по себе си, бисквитките не изискват информация с личен характер, за да могат да бъдат използвани и най-често не идентифицират личността на интернет потребителите. Личните данни, събрани при употребата на бисквитки, могат да бъдат събирани само за улесняване на употребата от потребителя. Тези данни са криптирани по начин, който не позволява на неоторизираните лица да имат достъп до тях.

7. Изтриване на „бисквитки“
По принцип дадено приложение за достъп до уеб-страниците позволява съхраняването на бисквитки по подразбиране. Тези настройки могат да бъдат променени така, че автоматичното управление на бисквитките да бъде блокирано от уеб браузъра или потребителя да бъде информиран всеки път, когато се изпращат бисквитки до неговия терминал. Подробна информация за възможностите и начините на управление на бисквитки може да бъде намерена в настройките на приложението (на уеб-браузъра). Ограничаването на използването на бисквитки може да повлияе на някои функции на уеб-страницата.

8. Защо „бисквитките“ са важни за интернет?
Бисквитките представляват централна точка за ефективното функциониране в интернет, помагайки за изготвянето на определен модел на предпочитания и интереси на всеки потребител. Несъгласието или дезактивирането на бисквитките може да направи някои сайтове невъзножни за използване.
Отказът или дезактивирането на бисквитките не значи, че вече няма да получаваш онлайн реклами, а че тези вече няма да се появяват в твоя акаунт за предпочитани и интересни, събрани чрез поведението на сърфиране.
Примери за важни роли на бисквитките (които не изискват удостоверяване чрез акаунт):

  • Съдържание и услуги, адаптирани към предпочитанията на потребителя – категории продукти и услуги.
  • Оферти, адаптирани към предпочитанията на потребителя – запомняне на пароли.
  • Запаметяване на филтрите за протекция срещу деца относно интернет съдържанието (опция family mode, функция safe search).
  • Ограничаване на честотата на използване на рекламите – ограничаването на афиширането на дадена реклама за определен потребител на сайта.
  • Предоставяне на реклами, които биха заинтересовали потребителя.
  • Измерването, оптимизирането и характеристиките от analytics – как да потвърдиш дадено ниво на трафик в уебсайта, какъв тип съдържание се визуализира и начинът, по който потребителя стига до даден уебсайт (напр.: търсачки, директно, други уебсайтове и т.н.). Уебсайтовете разработват тези анализи и тяхната употреба с цел подобряване на сайта в полза на потребителите.

9. Сигурност и конфиденциалност
Бисквитките НЕ са вируси! Те използват формата на обикновен текст. Не са съставени от части от кодове, така че не могат да бъдат изпълнени и нито да се изпълняват самостоятелно. Следователно, не могат да бъдат дублирани или копирани в други мрежи, за да стартират или да се копират наново. Тъй като не могат да изпълнят тези функции, не могат да бъдат считани за вируси.
Бисквитките могат все пак да бъдат използвани за отрицателни цели. Тъй като съхраняват информация за предпочитанията, също и за историята на сърфирането на потребителя, както на определен сайт, така и на повечето други сайтове, бисквитките могат да бъдат използвани като форма на Spyware (шпионски софтуер). Много анти-шпионски софтуери не са наясно с този факт и постоянно маркират бисквитките да бъдат премахнати по време на процедурите за отстраняване / сканиране / анти-вирус / анти-шпионски софтуер.
Обикновено браузърите имат вградени настройки за неприкосновеност на личните данни, които осигуряват различни нива на приемане на бисквитките, периода на валидност и автоматичното изтриване, след като потребителят е посетил даден сайт.
Други аспекти на сигурност, свързани с бисквитките:
Тъй като защитата на личните данни е изключително важна и представлява правото на всеки потребител на интернет, се препоръчва да се познават евентуалните проблеми, които бисквитките могат да създадат. Чрез тях се изпраща постоянно и двупосочно информация между браузъра и уебсайта, а в случай, че хакер или друго неупълномощено лице се намеси по време на изпращане на данните, тогава информацията, съдържаща бисквитки, може да бъде прихваната.
В редки случаи това може да се случи, ако браузърът се свърже със сървъра, използвайки некриптирана мрежа (напр.: безжична незащитена с парола мрежа).
Друг вид атаки, базирани на бисквитки изискват грешни настройки на бисквитките в сървъра. Ако даден уебсайт не изисква от браузъра да използва само криптирани канали, хакерите могат да използват тази уязвимост, за да измамят браузърите при изпращането на информация чрез незащитените канали. Хакерите използват след това информацията с цел неоторизиран достъп до дадени уебсайтове. Много е важно да бъдете внимателни при избора на най-подходящата защита на личните данни.
Съвети за сигурно и отговорно сърфиране, базирано на бисквитки.
Благодарение на гъвкавостта им и на факта, че повечето от най-посещаваните и най-големите сайтове използват бисквитки, последните са почти неизбежни. Дезактивирането на бисквитките няма да позволи достъпа на потребителя до най-срещаните и използвани сайтове, измежду които Youtube, Gmail, Yahoo и други.
Ето и няколко съвета, които могат да осигурят сърфирането без грижи, но с помощта на бисквитките.

  • Персонализирай настройките на браузъра си относно бисквитките, за да създадеш подходящо ниво на защита от употребата на бисквитки.
  • Ако не те притеснява употребата на бисквитки и си единственият човек, който използва компютъра, можеш да настроиш по-дълги термини за изтичане на съхраняването на историята на сърфиране и на достъпа до личните данни.
  • Ако споделяш достъпа до компютъра си с някого, можеш да смениш настройките на браузъра за изтриване на личните данни за сърфиране всеки път, когато затворите браузъра. Това е вариантът за достъп до сайтовете, които разпространяват бисквитки и за изтриване на всякакъв вид информация при посещение при затварянето на сесията на сърфиране.
  • Инсталирай и поддържай постоянно приложения за анти-шпионски софтуер.

Много от приложенията за откриване и предотвратяване на шпионски софтуер включват откриването на атаките в сайтовете. По този начин се предотвратява браузъра от достъпа на сайтовете, които биха могли да експлоатират уязвимостта на браузъра или да изтеглят зловреден софтуер.
Подсигури се, че браузърът ти е винаги актуализиран.
Много от атаките, базирани на бисквитки, се реализират при експлоатиране на слабите точки на старите и неактуализирани версии на браузърите.
Бисквитките са навсякъде и не могат да бъдат избегнати, ако искаш да се радваш на достъпа до най-добрите и най-големите уебсайтове – местни и на международно ниво. С ясно разбиране на начина им на опериране и на предимствата, които носят, можеш да вземеш необходимите мерки за сигурност така, че да сърфираш с уверение в интернет.
Дезактивирането или отказът от получаване на бисквитки може да направи някои сайтове неупотребяеми или трудни за посещение и употреба. Също така, отказът от приемането на бисквитки не означава, че вече няма да получаваш/виждаш онлайн реклами.
Възможно е настройването на браузъра така, че тези бисквитки да не бъдат вече приемани или можеш да настроиш браузъра да приема бисквитки само от определени сайтове. Но, например, ако не си регистриран за използване на бисквитки, няма да можеш да оставиш коментари.
Всички съвременни браузъри предлагат възможността за промяна на настройките на бисквитките. Тези настройки се намират по принцип в „опции“ или в менюто „предпочитани“ на твоя браузър. За да откриеш тези настройки, може да използваш също така и линковете по-долу или да използваш опцията „помощ“ на браузъра си за повече детайли.
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
за настройка на бисквитките от трети лица можеш да използваш този уебсайт:
www.youronlinechoices.com/bg/

10. Полезни линкове
Ако искаш да откриеш повече информация за бисквитките и за какво се употребяват те, ти препоръчваме следните линкове:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies
http://www.youronlinechoices.com/bg/